ADAPTER
Ühendab ettevõtjaid teadlastega

Uudised

2018Ehitus ja Sisustusmess2
ADAPTER on Tartus Ehitus ja Sisustusmessil

18.-20. oktoobril toimub Tartu Näituste messikeskuses Eesti pikima traditsiooniga ehitusteemaline mess Ehitus ja Sisustus 2018.Messil on esindatud korraga ehituse ja sisustuse valdkonnad, et pakkuda veelgi terviklikumat ja põnevamat ülevaadet sektori arengutest.ADAPTERi boksis saad lähemalt tutvuda Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia väljapanekuga, Eesti Maaülikooli ja TalTech teenustega.Samuti …

Loe edasi...

tomograaf-EMU
Mis on materjali sees?

Tahad uurida materjali sisestruktuuri või kontrollida detaili valmistamistäpsust! Eesti Maaülikooli kompuutertomograafia laboris on võimalik teostada objektide mittepurustatavaid uuringuid mistahes erinevatest materjalidest, nagu metallid, plastid, orgaanika jt.Tule Eesti Maaülikooli Tehnikainstituudi kompuutertomograafia laborit tutvustavale seminarile. Tomograafiga on võimalik tutvuda SIIN. Seminari …

Loe edasi...

koostööfest-fb-page-cover-01-1024×576
Koostööfestival tuleb taas

Sel sügisel toimuvat koostööfestivali „Õigel ajal õiges kohas“  korraldab Tallinna Ülikool.  Festivali märksõnad on Inimene. Loovus. Masin. – just neid teemasid erinevates kombinatsioonides lahkavad teadlased koostöövõimalusi avavates liftikõnedes ja koos ettevõtjatega peetavates paneeldiskussioonides.Koostööfestivali eesmärk on tutvustada ettevõtete ja organisatsioonide …

Loe edasi...

maailmakoristuspäev
„Teeme Ära“ maailmakoristuspäev leidis spetsialistid ADAPTERi vahendusel

 15. septembril 2018 leidis aset maailma ajaloo suurim kodanikualgatus,  “Teeme Ära” Maailmakoristuse suurim algatus Maailmakoristuspäev. „Teeme Ära“ maailmakoristuspäeva tiim leidis ADAPTERi vahendusel endale erinevaid spetsialiste, kes aitasid kaasa ürtuse õnnestumisele.Maailmakoristuspäeval lõid vabatahtlikena kaasa mitmed Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli teadlased.Kaasa …

Loe edasi...

EKA disainiöö
Tulevikutekstiilid: Disaini uurimus kohtub tööstusega

Disainiuuringud kui üha arenev valdkond pakub maailmale uusi viise elamiseks. Oma laboris või keldris nokitsedes juhtub imelisi asju, tööstuse ja ühiskonnaga koos luues kasvab võimalik mõju aga lausa astmeliselt. Peatume näidetel, mille puhul on uurimistegevus ülikooli seinte vahelt välja pääsenud ning lõimunud kohaliku ökosüsteemiga. Taolised näited võivad innustada ülikoolide ja …

Loe edasi...

TFTAK
Eesti teadlased hakkasid liha valmistama hernestest

Eestlase toidupüramiid on pööratud pahupidi – köögivilju tarbitakse liiga vähe, ehkki neid peaks menüüs olema valdavalt. Söögilauda kroonivad lihatooted, mida eksperdid soovitavad tarbida kolm-neli korda väiksemas koguses. Eesti teadlased Toidu – ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusest panustasid probleemi lahendamisel ja tegid liha analoogi hernestest.«Hernevalk on heaks alternatiiviks …

Loe edasi...

gi_0
Tartu Ülikool ja Graanul Invest alustasid koostööd puidu väärindamise tehnoloogia arendamiseks

Tartu Ülikool ja AS Graanul Invest allkirjastasid eelmisel nädalal raamlepingu, mis näeb ette ühist teadus- ja arendustegevust puidu ja biomassi väärindamise tehnoloogia arendamiseks Eestis. Viieks aastaks sõlmitud lepingu järgi on kavas korraldada ühiseid teadusuuringuid ja töötada välja koolitusprogramme. Samuti on Graanul Invest valmis panustama selle valdkonnaga seotud doktoriõppesse …

Loe edasi...

LE-Toidukonverents-2018-600×400-MAET
Lõuna-Eesti Toidukonverents INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED

Tartu Ärinõuandla, Tartu Teaduspark ja EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus koos Lõuna-Eesti toiduvõrgustikega korraldavad ühiselt juba teist korda Lõuna-Eesti toidukonverentsi, mille teemaks seekord INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED. Konverents toimub 21.septembril, Pollis, Viljandimaal.Esimene konverents „Hea SISU paremasse VORMI“ keskendus pakendi ja reklaamiga seonduvatele teemadele …

Loe edasi...

öselbirch11
Traditsiooniline Eesti puumahl uues modernses kuues

Kasemahla on tarbitud Eestis juba aastasadu, kuid nüüd arendas Saaremaa pereettevõte Öselbirch koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega (TFTAK) välja kasemahlal põhineva limpsi.Kasemahlaga seoses meenuvad paljudele värsked kevadpäevad kui koos vanavanematega sai otse puust värsket mahla joodud. Piirkonniti oli kombeks ka mahla hapendada või sellest kasekalja teha, …

Loe edasi...

Sonja Sackmann
Organisatsioonikultuuri töötuba rahvusvaheliselt tunnustatud professor Sackmanni juhtimisel

Paljud tööandjad on küsinud, kas ülikoolil oleks võimalik Eestisse tuua koolitusturu rikastamiseks tunnustatud rahvusvahelisi eksperte, kes jagaksid nii väärtuslikke teadmisi kui ka oma head kogemust organisatsiooni juhtimise teemadel.Meil on hea meel pakkuda Teile võimalust osaleda töötoas “Corporate Culture: Understanding and “using” it in a positive way”, mis toimub 4. juulil Tallinnas …

Loe edasi...

Cookie settings