Säilivuskatsed ja pakendilahendused

18. aprill 2023

TFTAKi toidu kvaliteedi stabiilsuse hindamise ja pakendilahenduste suund aitab kontrollida toiduainete stabiilsust säilimisaja jooksul. Teostame toodete säilivusaja testimist reaalsetes tingimustes, samuti kiirendatud säilivusaja uuringuid, et saada tulemus võimalikult kiirelt. Selleks kasutame säilitustemperatuuri, …

Loe edasi...

Taimsed lihaalternatiivid

18. aprill 2023

TFTAKis keskendume piirkondlike põllukultuuride väärtustamisele, et luua neist toitvad ja maitsvad lihaalternatiivid. Mõned meie poolt arendatud tooted sisaldavad näiteks kaera-, herne-, põldoa- ja kanepivalku. Kasutame välja arendatud toodetele tekstuuriomaduste andmiseks Brabender Ketse kahe …

Loe edasi...

Taimse valgu uurimine

18. aprill 2023

Taimsete valkude suund keskendub kaasaegsete tehnoloogiate rakendamisele ja arendamisele taimsete valkude maatriksitest, mis aitavad säilitada nende funktsionaalsust mitmekülgseks kasutuseks innovaatilistes toitudes.Valgukontsentraatide ja isolaatide koostise, sensoorsete ja tehnoloogiliste omaduste …

Loe edasi...

Toidu sensoorne analüüs ja tarbijakatsed

18. aprill 2023

Sensoorika suund TFTAKis koosneb koolitatud paneelist ja tarbijapaneelidest, kes aitavad tagada parima kvaliteediga tootearenduse. Meie töö on üles ehitatud multidistsiplinaarsele sensomeetrilisele lähenemisele, kombineerides tarbija- ja toidusensoorseid andmeid erinevate instrumentaalsete sensoorsete …

Loe edasi...

Funktsionaalsed toidud ja joogid

31. märts 2023

Tarbijad otsivad pidevalt uusi tooteid, eriti neid, mis on tervislikud ja toitvad. TFTAKis me usume, et toidul on tervisele positiivne mõju peale energia andmise. Seetõttu kasutame oma pädevust funktsionaalsete toitude arendamisel mitte ainult maitseelamuseks, vaid ka tervise toetamiseks. Arendatud …

Loe edasi...

Toidu sensoorse analüüsi koolitus

28. november 2022

Loe edasi...

Suhkrute ja 5-HMF määramine toiduainetes ja biomassis

02. november 2022

Mono- ja oligosahhariidide, suhkuralkoholide ja 5-HMF kapillaarelektroforeetiline analüüs toiduainetes ja biomassis.

Loe edasi...

Vedelikkromatograafia-massispektromeetria (HPLC-MS) analüüsid erinevates maatriksites, metoodika väljatöötamine ja valideerimine.

02. november 2022

Massispektromeetrilise detekteerimisega vedelikkromatograafial baseeruvate analüüside läbiviimine erinevates proovimaatriksites, metoodikate väljatöötamine ja valideerimine.

Loe edasi...

Antioksüdantsuse (ORAC) määramine erinevates maatriksites fluorimeetriliselt

06. jaanuar 2022

Vesi- ja rasvlahustuvate antioksüdantide määramine Trolox ekvivalentides mees, taimses maatriksis, jookides ja toidulisandites

Loe edasi...

Toitumisnõustamine

14. september 2021

Sagedasim põhjus, miks toitumisnõustaja poole pöördutakse on kaalumured, enamasti soovi kaalu alandada. Toitumisnõustamine hõlmab tegelikult palju enamat. Inimese organism on pidevas liikumises ja uuenemises, vajades seetõttu pidevalt uut ehitusmaterjali, aga ka energiat. Meie toit ongi meile …

Loe edasi...
Cookie settings