Marjade ja puuviljade kasvatamine ja töötlemine, taimse tooraine tootearendus ja biokeemilised analüüsid

21. veebruar 2024

Koolitus- ja konsultatsiooniteenused • Õuna- ja pirnipuu sortide valik (tava- ja mahekasvatus), istandike rajamine ja hooldamine. • Luuviljaliste kultuuride uued sordid, tolmlemispartnerite valik, kasvatamise (k.a mahe kasvatusviis) käigus ette tulevate raskuste lahendamine.• Marjakultuuride …

Loe edasi...

Puiduküttel toimivate kollete hindamine

22. märts 2024

Tahkekütuse kollete katsetamine ja soovituste andmine arendajale ning kasutajale tõhususe ja põlemispuhtuse saavutamiseks.Ahjud, pliidid ja katlad, mis kasutavad kütusena halupuitu, on populaarse restkolde eripärast tulenevalt märgatava õhusaaste allikad. Kaasaegne pilukolle võimaldab suurendada …

Loe edasi...

Salvestusseadmete kasutamine omatarbe suurendamiseks

22. märts 2024

Järjest enam tekib elektrienergia tarbijaid, mis samal ajal toodavad elektrienergiat taastuvenergia allikatest. Taastuvenergia allikate all mõtleme peamiselt tuulegeneraatoreid ja päikese PV-paneele. Me tegeleme võrku ühendatud mikrovõrkudega. Tarbija seisukohalt on oluline tarbida nii palju kui …

Loe edasi...

Energia tootmine põllumajanduses

26. märts 2024

Kohaliku aineringe ning sõltumatu energiatootmise edendamiseks plaanitakse sageli kasvatada spetsiaalseid põllukultuure või kasutada ära olemasolevaid kõrvalprodukte bioenergia tootmiseks. Selle juures tuleks silmas pidada, et valikus oleks meie ilmastikutingimustele vastavad ning maksimaalselt …

Loe edasi...

Elavhõbedasisaldus vedelates ja tahketes proovides

07. november 2023

Elavhõbedasisaldus vedelates ja tahketes proovides

Loe edasi...

Säilivuskatsed ja pakendilahendused

18. aprill 2023

TFTAKi toidu kvaliteedi stabiilsuse hindamise ja pakendilahenduste suund aitab kontrollida toiduainete stabiilsust säilimisaja jooksul. Teostame toodete säilivusaja testimist reaalsetes tingimustes, samuti kiirendatud säilivusaja uuringuid, et saada tulemus võimalikult kiirelt. Selleks kasutame säilitustemperatuuri, …

Loe edasi...

Taimsed lihaalternatiivid

18. aprill 2023

TFTAKis keskendume piirkondlike põllukultuuride väärtustamisele, et luua neist toitvad ja maitsvad lihaalternatiivid. Mõned meie poolt arendatud tooted sisaldavad näiteks kaera-, herne-, põldoa- ja kanepivalku. Kasutame välja arendatud toodetele tekstuuriomaduste andmiseks Brabender Ketse kahe …

Loe edasi...

Taimse valgu uurimine

18. aprill 2023

Taimsete valkude suund keskendub kaasaegsete tehnoloogiate rakendamisele ja arendamisele taimsete valkude maatriksitest, mis aitavad säilitada nende funktsionaalsust mitmekülgseks kasutuseks innovaatilistes toitudes.Valgukontsentraatide ja isolaatide koostise, sensoorsete ja tehnoloogiliste omaduste …

Loe edasi...

Toidu sensoorne analüüs ja tarbijakatsed

18. aprill 2023

Sensoorika suund TFTAKis koosneb koolitatud paneelist ja tarbijapaneelidest, kes aitavad tagada parima kvaliteediga tootearenduse. Meie töö on üles ehitatud multidistsiplinaarsele sensomeetrilisele lähenemisele, kombineerides tarbija- ja toidusensoorseid andmeid erinevate instrumentaalsete sensoorsete …

Loe edasi...

Funktsionaalsed toidud ja joogid

31. märts 2023

Tarbijad otsivad pidevalt uusi tooteid, eriti neid, mis on tervislikud ja toitvad. TFTAKis me usume, et toidul on tervisele positiivne mõju peale energia andmise. Seetõttu kasutame oma pädevust funktsionaalsete toitude arendamisel mitte ainult maitseelamuseks, vaid ka tervise toetamiseks. Arendatud …

Loe edasi...
Cookie settings