Seminar: Nutika toidu päev

Seminar: Nutika toidu päev
  • 05. aprill 2021
  • Artikkel,
  • Uudis,
  • Üritused

Millised on teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni võimalused toidusektori töötlevas valdkonnas ettevõtete konkurentsivõime kasvatamisel? Seda kõike kuuled seminaril Nutika toidu päev.

Sihtgrupp: toiduvaldkonna ettevõtted, teadus- ja arendusasutused, teadlased.

Esialgne päevakava:

10.00-10.20 Toidutrendid ja suundumused.

  • Tervitussõnad. Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.
  • Toidutrendide uuringu tutvustus. Sirli Rosenvald, tootearenduse ja sensoorika suunajuht, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.

10.25-11.00 Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Tere: innovaatilised piimatooted. Katrin Tamm, kestliku arengu juht.
  • Värska vesi: mineraalvee väärindamine.  Martin Raisma, äriarendusjuht.

11.00-11.35 Toidusektori väljakutsed: globaalsed trendid, tarbimisharjumused, tehnoloogilised võimalused Põhjamaades ja Euroopas, robotiseerimine-digitaliseerimine.

  • Nesli Sözer, nutika ja jätkusuutliku toidutootmise juhtivteadur, VTT, Soome (ettekanne inglise keeles).

11.35-12.10 Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Chaga: looduslikud tervisetooted. Siim Kabrits, tegevjuht.
  • Revala: jäätise- ja piimapulbrid, piimapõhised pulbrisegud. Rein Viilu, ettevõtte juht.

12.10-12.30 Lõunapaus.

12.30-13.30 Eesti TA asutuste võimekus ja pakutavad võimalused toidusektoris.

  • Tartu Ülikool. Tiina Tamm, molekulaarbioloogia õppetooli juhataja, professor.
  • Tallinna Tehnikaülikool. Kristel Vene, toidutehnoloogia osakonna vanemlektor/ettevõtlusspetsialist.
  • Eesti Maaülikool. Ivi Jõudu, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent; Piia Pääso, Polli aiandusuuringute keskuse juhataja.
  • Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus. Rain Kuldjärv, tootearendusspetsialist.
  • Biokompetentsikeskus BioCC. Epp Songisepp, arendussuuna juht.

13.30-13.50 Avaliku sektori tugi TA toetamiseks: tugi ja toetusmeetmed.

  • EIT Food toetusmeetmed innovaatilistele ettevõtetele. Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Pargi projektijuht.
  • Adapter: Eesti ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik. Anneli Saaroja, Adapteri projektijuht.
  • Avaliku sektori (EAS, RTK, PRIA, ETAg) toetusmeetmed. Viktor Muuli, ETAg valdkonnajuht.

13.50-14.00 Päeva kokkuvõte.

Korraldajad: Eesti Teadusagentuur, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Moderaator: Triin Hallap, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja arendusnõunik.

Webinari toimumisaeg ja -koht:

Aeg: 9. aprill, 10:00 – 14:00, veebis

Seminaril osalemiseks palume registreeruda hiljemalt 07.04.2021 SIIN

Osalemiseks vajaliku info saadame 08.04.2021 registreerunute e-postile.

 

Lisainfo: Viktor Muuli, viktor.muuli@etag.ee

Teadlaste oskusteave Sinu äri edendamiseks