ADAPTER
Ühendab ettevõtjaid teadlastega

ADAPTERi võimekus kasvas nelja uue partneri võrra

26. aprill 2017

UT170426AT057

Täna, 26. aprillil saavad Tartus kokku teaduse ja ettevõtluse koostöövärava ADAPTER.ee olemasolevad ja uued partnerid. ADAPTERiga liituvad Tallinna Tehnikakõrgkool, Tartu Observatoorium, Tarkvara Arenduskeskuse AS ning Keemilise ja Bioloogilise Füüsika instituut.

ADAPTERi uued ja vanad partnerid esimesel ühisel töökosolekul

Ülikoolide koostöös loodud ning eelkõige ettevõtetele suunatud kontaktpunkt www.ADAPTER.ee on alates avamisest oktoobris 2016 vahendanud üle saja erineva päringu, mis on puudutanud teemasid looduskosmeetika sarjade välja töötamisest kuni kahjulikke keevitusgaase vähendavate nanotehnoloogiliste keevituselektroodide pinnakateteni. ADAPTERi partnerid on seeläbi ettevõtetega sõlminud mitmeid uusi koostöölepinguid, läbi on viidud hulgaliselt erinevaid mõõtmisi ning analüüse ja ettevõtteid suunatud õige lahenduse suunas.

ADAPTERile  aluse pannud  kuue Eesti avalik-õigusliku ülikooliga liituvad täna Tartu Observatoorium, Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut (KBFI), Tallinna Tehnikakõrgkool ja Tarkvaratehnoloogiate Arenduskeskuse AS (STACC). 

„Iga uus partner toob ADAPTERisse uusi olulisi kompetentse, aparatuurset võimekust ja koostöövõimalusi. Näiteks pakub Tartu Observatoorium elektroonikatööstusele üliolulisi konsultatsioone ja mõõtmise võimalusi elektromagnetilise ühilduvuse osas, KBFI-s on maailmatasemel spetsialistid erinevate ainete koostise määramise osas, Tallinna Tehnikakõrgkoolis on palju võimalusi ehitus- ja metallitööstusele ning STACC avab võimalusi andmekaeve ja suurandmete (Big Data) valdkonnas,“ rääkis ADAPTERi projektijuht Tartu Ülikooli juures Siim Kinnas.

ADAPTER on Eesti teadus- ja arendusasutuste vaheline ettevõtluskoostööplatvorm, mille eesmärgiks on pakkuda ettevõtetele kiiret ja lihtsat võimalust koostööks kõikide Eesti ülikoolidega, kõrgkoolidega ja teiste teadus- ja arendusasutustega.

Lisainfo: Siim Kinnas, +372 520 4864, siim.kinnas@ut.ee

Cookie settings