ADAPTER
Ühendab ettevõtjaid teadlastega

ADAPTERi seminar “ Funktsionaalse ja tervisliku toidu tulevikutrendid” ja EIT Food teabepäev

30. oktoober 2018

storyblocks-shocked-mother-with-daughters-mixing-fondant-icing_Svf6voxK5z

Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik ADAPTER kutsub toiduainetööstuse esindajaid seminarile, kus räägime lähemalt, mis on funktsionaalne toit; mida on vaja, et ideest sünniks toode ning milliseid turutrende näeb kaubandus. Samuti saab tutvuda EIT Food programmi võimalustega.

Esinejad ja teemad:

Andre Veskioja, BioCC: EIT Food tutvustus- võimalused tootjale, töötlejale ja kolmandale sektorile

Räägime, mis on 2017. aastal alustanud EIT Food programm ning milliseid rahastus ja koolitusvõimalusi see pakub.

Anneli Saaroja, ADAPTER: Koostöövõrgustiku ADAPTER tutvustus

Näitame, kuidas ühe kontaktpunkti kaudu saab ettevõte juurdepääsu enam kui 3500 teadlase ja inseneri teadmistele ja oskustele.

Andre Sevastjanov, Maris Gilden: Uue toote sünnilugu

Räägime, kuidas saab alguse ühe toote idee, kuidas see areneb. Mida  on vaja õnnestumiseks ja kuidas vältida ebaõnnestumisi.

esineja täpsustamisel Milliseid turutrende näeb kaubandus? 

Mihkel Zilmer, Tartu Ülikool: Mis on funktsionaalne toit- teaduspõhisus ja tervislikus?

Funktsionaalsel toidul ei ole tegelikult seadusliku vastet. Tutvustame, mis on teaduslikus mõttes funktsionaalne toit.

Peeter Laurson, Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus: Külmkuivatamine, suurepärane protsess tervislikus toidus sisalduvate bioaktiivsete ainete maksimaalseks säilitamiseks.

Räägime, kuidas ja millistel toodetel on võimalik külmkuivatamist kasutada ning mis on selle meetodi eelisteks ja puudusteks.

Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool: Jätkusuutlikud taimsed lisandid tervislikumate lihatoodete saamiseks – ideede tõestus

Tarbijad soovivad üha vähem näha sünteetilisi säilitusaineid. Tutvustame lähemalt, kuidas projekti käigus uuritud taimseid lisandeid saab kasutada nii antioksüdantsete kui antimikroobsete lisanditena.

 

Seminari toimumisaeg ja -koht:

Aeg: 22. november 2018 kell 10:00-15:00

          Kohapeal registreerimine avatud 9.30.

Koht: Rahvusarhiivi peahoone Noora, Nooruse 3, Tartu

Lisainformatsioon: Andre Veskioja, andre.veskioja@biocc.eu

 

Seminarist osavõtt on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud!

Cookie settings