fbpx

ADAPTER
Ühendab ettevõtjaid teadlastega

ADAPTERi seminar “ Funktsionaalse ja tervisliku toidu tulevikutrendid” ja EIT Food teabepäev

30. oktoober 2018

storyblocks-shocked-mother-with-daughters-mixing-fondant-icing_Svf6voxK5z

Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik ADAPTER kutsub toiduainetööstuse esindajaid seminarile, kus räägime lähemalt, mis on funktsionaalne toit; mida on vaja, et ideest sünniks toode ning milliseid turutrende näeb kaubandus. Samuti saab tutvuda EIT Food programmi võimalustega.

Esinejad ja teemad:

10.00 – 11.00 Andre Veskioja, BioCC: EIT Food tutvustus- võimalused tootjale, töötlejale ja kolmandale sektorile

Räägime, mis on 2017. aastal alustanud EIT Food programm ning milliseid rahastus ja koolitusvõimalusi see pakub.

11.00-11.30 Annemari Polikarpus, Viinamärdi talu perenaine: Alustava ettevõtja tootearendus

Räägime, kuidas saab alguse ühe toote idee, kuidas see areneb. Mida  on vaja õnnestumiseks ja kuidas vältida ebaõnnestumisi.

11.30-11.45 Anneli Saaroja, ADAPTER: Koostöövõrgustiku ADAPTER tutvustus

Näitame, kuidas ühe kontaktpunkti kaudu saab ettevõte juurdepääsu enam kui 3500 teadlase ja inseneri teadmistele ja oskustele.

11.45-12.15 Kohvipaus 

12.15-12.45 Mihkel Zilmer, Tartu Ülikool: Mis on funktsionaalne toit- teaduspõhisus ja tervislikus?

Funktsionaalsel toidul ei ole tegelikult seadusliku vastet. Tutvustame, mis on teaduslikus mõttes funktsionaalne toit.

12.45-13.15 Peeter Laurson, Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus: Külmkuivatamine, suurepärane protsess tervislikus toidus sisalduvate bioaktiivsete ainete maksimaalseks säilitamiseks.

Räägime, kuidas ja millistel toodetel on võimalik külmkuivatamist kasutada ning mis on selle meetodi eelisteks ja puudusteks.

13.15- 13.45 Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool: Jätkusuutlikud taimsed lisandid tervislikumate lihatoodete saamiseks – ideede tõestus

Tarbijad soovivad üha vähem näha sünteetilisi säilitusaineid. Tutvustame lähemalt, kuidas projekti käigus uuritud taimseid lisandeid saab kasutada nii antioksüdantsete kui antimikroobsete lisanditena.

13.45- 15.00 vestlus teadlastega (soovijatele)

Seminari toimumisaeg ja -koht:

Aeg: 22. november 2018 algus kell 10:00

          Kohapeal registreerimine avatud 9.30.

Koht: Rahvusarhiivi peahoone Noora, Nooruse 3, Tartu

Lisainformatsioon: Andre Veskioja, andre.veskioja@biocc.eu

 

Seminarist osavõtt on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud!

Cookie settings